Jótékonysági autós napot szerveznek szombaton Komáromban

Článok o nás napísali aj noviny s maďarsky jazykom 

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Komárom. Mentálisan sérültek szórakoztatására rendez autós napot a Hillclimb Racing Team Polgári Társulás július 19-én, szombaton a Selye János Egyetem melletti gyűjtőparkolóban. Az ingyenes rendezvény természetesen mások számára is nyitott, lesz autós bemutató, gumifüstölés, kocsikázás, sportkocsik kiállítása, kvíz és még számtalan meglepetés.

„Magyarországon már komolyabb hagyományuk van az ehhez hasonló akcióknak, amikor az autózás terápiaként szolgál a mentálisan sérültek részére – mondta Kozma György főszervező, a polgári társulás menedzsere. – Szlovákiában szintén több helyen rendeztek már úgynevezett örömautózást, de Komáromban ez az első ilyen jótékonysági nap. A látogatóknak lehetőségük lesz beülni a különböző kategóriájú versenyautókba, terepjárművekbe, de lesz kisvonat, fagyis kocsi, valamint egy különleges meglepetés-jármű. Itt lesz velünk két kiváló autóversenyző, Veronika Vanyová és Szántó Nikolett is.”

Mária Múčková, a mentálisan sérült felnőttek napközi otthonát működtető társulás igazgatója lapunknak elmondta: nagy örömmel fogadták a szervezők megkeresését, hiszen nem fordul elő túl gyakran velük, hogy kívülállók kopogtatnak ajtajukon, és ilyen ajánlattal álljanak elő. „Dicséretre méltó, ha fiatal sportemberek észreveszik, hogy sérültek is élnek köztünk – mondta. – Minden olyan lehetőség, ami változást jelent mindennapjaikban, óriási élmény számukra, hetekig beszélnek róla. Nagyon várják már ezt az eseményt is, plakátot is készítettek közösen, amelynek közepét egy hatalmas terepjáró díszíti, és amelyet a versenyzők dedikálnak majd.” Az igazgatónő elmondta, egy dolgot sajnál, hogy a nyári szabadságolási időszak miatt nem minden gondozottjuk tud részt venni az eseményen. (vkm)

Zdroj: http://ujszo.com

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *